Nyt se on vihdoin julkistettu. Maailman ensimmäinen suomenkielinen agilityyn keskittyvä aikakauslehti. No joo, aika raflaavasti aloitin, mutta olemme into piukassa vieneet asiaa eteenpäin 🙂 .

SAGIn sivuilla ja Facebookissa asiasta on pari päivää jo ollutkin tekstiä. Kirjoitan nyt blogiin hieman jälkijättöisesti tarkemmin mistä on kyse.

Olemme pitkään mutustelleet ideaa uudesta agilitylehdestä, joka pureutuisi agilityn maailmaan syvällisemmin niin aloittelevan kuin ammattimaisemmin harjoittelevan agilitaajan näkökulmasta. Syksyn mittaan ajatukset ovat konkretisoituneet ja sopivien yhteistyökumppaneiden löydyttyä käärimme hihat ja lähdimme toteuttamaan asiaa eteenpäin.

Agi.fi-sivujen sisältö on aikojen alusta ollut enemmän kilpailevien koirakoiden nettisivusto, johon on  liittynyt etunenässä ranking ja kilpailukalenteri. Myös keskustelupalstalla voi keskustella aiheesta kuin aiheesta. Kauppa tuli mukaan hieman myöhemmin kentältä saamastamme palautteesta innostuneena.

Mukavana jatkumona edellisiin kehitysaskeliin, halusimme vielä lajia eteenpäin omalla panoksellamme. Pyrimme niin lajituntemuksen parantamiseen juuri lajiin tutustuneiden tai harjoittelun vasta aloittaineiden piirissä kuin innokkaiden agilitykilpailijoiden ja tavoitteellisesti treenaavien avustamiseen matkalla Suomen tai jopa maailman huipulle.

Siksi uusi lehti. Nettiä hyljeksimättä. Päinvastoin.

Agility on viime vuosina muuttunut ammattimaisemmaksi kaikilla lajiin liittyvillä saroilla. On oma lajiliitto (SAGI), ammattikouluttajia, lämpöisiä ja hyvätasoisia harjoittelupaikkoja jne. Agilityliiton osalta on esimerkiksi valittu huippu-urheilukoordinaattoriksi Marja-Liisa Lindell ja  huippuvalmennuksen kehittäjiksi parivaljakko Jerry Stenberg/Juha Orenius. Tarvitsemme kaikkia näitä osatekijöitä lajin viemiseksi eteenpäin.

On uuden lehden aika.

Agi.fi -lehti on kuusi kertaa vuodessa ilmestyvä agilitykoulutukseen keskittyvä aikakauslehti, joka on suunnattu kaikille agilitysta kiinnostuneille koiranomistajille. Lehden asiantuntevissa artikkeleissa käsitellään agilityurheilua niin koiran kouluttamisen kuin ohjaajan kehittämisen teemojen kautta – unohtamatta alan ajankohtaisia uutisia. Lehdessä on kansainvälinen ote, sillä kirjoittajat ovat suomalaisia ja ulkomaisia alan asiantuntijoita.

Lehden sisältö ei ole kiveen hakattu formaatti ja haluamme lukijakunnan ohjaavan lehteä haluamaansa suuntaan. Kehitämme yhdessä lukijoiden ja sisällöntuottajien kanssa lehdestä sisällöltään ajankohtaisen mutta kuitenkin sillä tavalla ajattoman, että jokaisella numerolla on annettavaa pitkäksi aikaa vielä ilmestymisen jälkeenkin.

Kerromme lähiviikkojen aikana sekä lehteen lähiaikoina kirjoittavista tahoista että artikkeleiden juttuaiheista.

Jos nyt paljastan hieman konkretiaakin, niin tässä lehden teknistä tietoa. Fyysisesti lehdestä tulee A4-kokoinen, nelivärinen, liimasidottu ja vähintään 64-sivuinen paketti. Kannet ovat paksua (200 g/m²)  ja sisäsivut laadukasta paperia (100 g/m²). Menkää hypistelemään lehtipisteisiin esim. Mondo-lehteä, niin saatte hyvän kuvan lehden ulkomuodosta.

Minun piti tehdä tästä viestistä lyhyt ja ytimekäs, mutta toisin kävi 🙂

Tehdään lehdestä yhteinen,
T. Tero ja Nina Mesiranta


Vastaa