Kysyin FB-faneilta perjantaina Facebookin keskustelupalstalla : “Kysymyksiä lehdestä ja agi.fi:stä?”

Lupasin kirjoitella kysymysten perusteella vastauksen blogiin.

Aika nihkeästi tuli (vielä) kommentteja, mutta ei se mitään. Mennään näillä. Lehteen on tullut ideoita ja kommentteja enemmän kentän laidalla, mutta uskon “nettikansankin” aktivoituvan, kun annan enemmän siimaa, mistä pääsee aiheiseen kiinni.

Mutta tässä ensin saamamme kommentit vastauksineen:

MK kommentoi: “Lehdessä voisi seurata jonkun koiran uraa pennusta kolmosiin ja tehdä siitä artikkelisarjan. kuinka treenata pennun kanssa tavoitteellisesti jne. siihen voisi liittää haastatteluja kokeneilta kasvattajilta yms”.

VASTAUS: Kyllä. Osuit asian ytimeen. Lehteen on todellakin tulossa juttusarja, joka kulkee tällä hetkellä työnimellä “Nuoren koiran kehitystarina”. Jutun luo Koirakoulu ACE:n väki. Juttusarja aloittaa heti ensimmäisestä numerosta ja jatkuu ainakin vuoden. Työnimen mukaisena “nuorenahan” koira ei pysy montaa vuotta, paitsi henkisesti, mutta kehitystä tapahtunee koko uran ajan ;). Erittäin mielenkiintoinen kokonaisuus varmasti tulossa.
Haastattelut ovat hyvä idea ja tulemme käyttämään kommentteja  yms. täydentäviä tekstejä jutuissamme alan asiantuntijoilta. Suunnitelmissa on täydentää juttuja netissä ja kommentoinnit sopivat nettiin kuin nenä päähän.

ES kommentoi: “Mä toivosin juttua siitä, miten suunnitella omatoimtreenit ja treenipäivänkirjanpidosta. Ja yleensä siitä miten aloittelevan koirakon kannattaa harjoitella kurssilla käytyjä asioita kotona. Lisäksi toivoisin juttua erilaisista ohjaustyyleistä, (esim. jonkun ko. tyyliä käyttävän kilpailijan haastis) ja niihin tyyleihin parhaiten sopiivista ohjaustekniikoista. Myös rotuesittelyjä agilitykoirana voisi olla. Ja joku ongelmaklinikka, missä voitaisiin käydä läpi lukijoiden ongelmia agilityyn liittyen.”

VASTAUS: Tässähän onkin hyviä tärppejä. Osa noista sopii mietittyihin kokonaisuuksiin ja osa noista sopii hienosti lyhyempien vakiopalstojen joukkoon. Hyvä. Palataan näiden osalta myöhemmin asiaan.

PK kommentoi: “Yksi idea voisi olla muutaman (3-6) esteen kuvio, johon esiteltäisiin eri ohjauskuvioiden sopivuuksia plussat / miinukset.”

VASTAUS: Lyhyesti. Tälllainen treeniosio on tulossa 😉

Lehdestä yleensä

Lehti on kokonaan suomenkielinen. Pyrimme siihen, että kaikki jutut olisivat alkuperäisesti lehteemme tehtyjä juttuja, mutta maailman sivu on tehty hienoja artikkeleita joita julkaisemme lehdessä säännöllisesti.

Pääsääntöiseseti jokaisessa lehdessä on n. 10-15 juttua, joiden pituus vaihtelee 1-7 sivun välillä. Näistä käännettyjä ja alunperin muissakin lehdissä ilmestyneitä juttuja on keskimäärin noin 2-3 per lehti. Pyrimme täydentämään osaa jutuista myös muiden aiheesta tietävien kommenteilla, mikä voi rikastaa kaikkien artikkeleiden sisältöä entisestään.

Lisätietoja lehden tilauksesta yms. tästä


5 kommenttia

hanna & #183;13.01.2012 10.30

Olisi mielenkiintoista kuulla vähän ohjaajan henkisestä puolesta. Kisajännitys, oikea treeni-mieliala, tavoitteellisuus vrt. hauskanpito.

tero mesiranta & #183;13.01.2012 10.30

Kiva. Tuo onkin tärkeä yksityiskohta, mihin voidaan etsiä mielipiteitä. Hyvä. Näitä lisää 🙂

Elwiira87 & #183;13.01.2012 10.30

Mielellään lukisi jotain neuvoja koiran loimittamisestakin. Yhtä oikeaa tapaa ei varmaan ole, mutta ehkä jollain koirahierojalla, fyssarilla tai eläinlääkärillä olisi jotain annettavaa. Samalla olisi kiva lukea lämmittelystä, siitä milloin poimi päälle, kuinka kauan koira pysyy lämpimänä, kuinka lämmittely hoidetaan pitkän kisapäivän aikana jne.

tero mesiranta & #183;13.01.2012 10.30

jep, tuo on varteenotettava idea. Kiitos.

Lehti & #183;13.01.2012 10.30

Olis kiva saada lehteen joku ravitsemusosio, joka keskittyis urheilukoiran ravinnontarpeen määrittämiseen juuri tämän tyyppisessä lajissa. Ei niinkään mitään ruokasponsoritekstejä tai ruokintatapoja vaan ravinnontarpeen arviointia ja esim. nesteytyksestä ja palautumisesta. Yksi hyvä asiantuntija vois olla esim. Riitta Kempe.

Vastaa