Steve Croxford luennoi Varalan urheiluopistolla (Tampere).

Viime viikonloppuna ja maanantaina liiton valmentajakurssilaiset sekä luennolle päässeet agilitaajat saivat aimo annoksen agilitytietoutta Steve Croxfordilta. Steve on tuttu mm. Brittien maajoukkueen managerin tehtävistä viime vuosikymmenen ajalta ja suomalaiselle harrastajalle lehtemme sivuilta.

Me (minä ja Nina) saimme kunnian viettää aikaa Steven kanssa perjantaina hyvän ruoan, Tampereen esittelyn ja Pyynikin näkötornin munkkikahvien äärellä. Agilitykeskusteluihin liittyi niin agilityn nykytilan tarkastelu ja sovimme, että hänen valmennukseen ja lajiin liittyivä artikkeleitaan julkaistaan myös tulevissa lehtemme numeroissa.


Yleisöluento sunnuntaina käsitteli osin niitä aiheita, joita on Steven artikkeleissa käsitelty lehtemme numeroissa 1/2011 (Strateginen agility), 3/2011 (Suorituksen analysointi) ja 5/2011 (Suoritustavoitteiden asettaminen). Luennon sisältö oli tuhti paketti siitä, miten agililitya voi kouluttaa, harjoitella ja kilpailla järjestelmällisesti. Kyse on ajattelumallista, missä haetaan koiran suoritusten ja ohjaajan ohjaustavasta toistuvasti ja yhdenmukaisesti mitattavia asioita, kuten esim. nopeus, suoritustekniikka.

Eri osa-alueet määritellään ja nykytila arvioidaan eri kriteerien mukaan. Jatkossa harjoittelu muodostetaan sen mukaan, mikä on koirakon tavoite eri osa-alueilla ja kehitystä mitataan järjestelmällisesti.KÄYTÄNNÖSSÄ

Maanantaina valmentajakurssilaisille ja yleisöluennolle osallistujille järjestettiin Sporttikoirahallilla koko päivän kestänyt sessio, missä valmentajakurssilaiset tekivät käytännössä arvioita demokoirakoiksi ilmoittautuneille.

Valmentajakurssilaiset menivät jokaisen harjoitteen
tarkasti läpi yhdessä Steven kanssa.

Tämä osoitti sen, että mikä näyttää paperilla systeemiltä, muuttuu ja kehittyy toteuttajiensa myötä kaikkia hyödyntäväksi työkaluksi. Sehän tässä harjoittelussa olikin kyse. Harjoitusten aikana eri osa-alueiden pisteytys sai tarkempia piirteitä ja Steve haastettiin perustelemaan tiettyjä harjoituksia ja mittaustapoja. Täten kurssilaiset ja Steve saivat kehittävää palautetta ja valmennusjärjestelmä tarkentui päivän aikana jatkuvasti.

Viikonloppu oli erittäin antoisa ja teen parhaillaan artikkkelia asiasta tämän kuun lopussa ilmestyvään lehteemme. Artikkelissa vedän yleisöosuuksia yhteen ja esittelen ainakin yhden tehdyn harjoitteen. Koitan tuoda esille niitä ajatuksia, joita käytännön harjoitukset toivat pinnalle.

Huh, olen viikonlopun jäljiltä aivan puhki, vaikka osallistuin ainoastaan yleisöosuuksiin. Voin kuvitella, että valmentajakurssilaiset ja demokoirakot tietävät tehneensä jotain viikonlopun aikana 🙂 . Maininnan arvoinen on järisyttävää asennetta osoittanut nuori agilitaaja, Elsi Pulli, joka näytti miten päivästä otetaan kaikki irti 😉 Mahtavaa asennetta!


Vastaa