Agility SM 2012 -kisoissa minien fnaalirata näytti lajin herkkyyden. 

Kuvaan merkittu koirakkojen ensimmäiset virheet. K = Kielto, A=kontaktivirhe (alastulo),  5 = rima, muurin palikka, X = hylky (väärin päin, yms.). Vihreällä merkityt ovat TOP-10 -koirakkojen virheitä.


Jari Tienhaaran tuomaroima minien finaalirata alkoi samalla kuviolla (esteet 1–3) kuin saman tuomarin maksien karsintaratana ollut hyppyrata. Virheiden määrästä ja laadusta päätellen minien ohjaajat eivät olleet tässä asiassa sen tarkempia kuin maksitkaan. 

Minien puomin kontaktivirheiden määrä oli kohtuullisen suuri. Myös esterykelmän 12, 13 ja 14 suoritus oli haastava, riippuen kuinka hyvin ohjaaja luotti A:n alta menevän putken suoritukseen. Yliohjaus putkeen kostautui putken jälkeisillä hyppyesteillä. Jos niistä selviytyi, niin muutama ohjaaja sortui huolimattomuuteen keppien sisäänmenon ohjauksessa. 

18/50 koirakosta (36 %) menetti pelin neljän ensimmäisen esteen aikana. 

Lähtö ja ensimmäiset askeleet, niistä on varmasti seuraavat reenit tehty.

Kuinka hyppyradan TOP-10 suoriutui radasta? Kolme hylkääntyi putkella (3) ja yksi teki kiellon muurilla (2). Muut virheen tehneet tekivät kärjestä tiputtavan virheen esteillä 13, 14 ja 16. 

Ainoastaan Anni Komulainen & Ralli  (kultaa) sekä Annina Myllyaho & Onni (hopeaa) pääsivät hyppyradan TOP-10:stä palkintopallille.

Lisää huomioita muista yksilöfinaaliradoista voit lukea lehden artikkelista, 3/2012.

Kategoriat: Yleinen

1 kommentti

Jouni & #183;05.07.2012 10.07

Erittäin mukavaa, että joku jaksaa kerätä tilastoja suorituksista. Kontaktivirheiden määrä on tällä tasolla yllättävän korkea, varsinkin kun tuo ensimmäiseen puomiin ei liity mitään erityistä vaan esteeltä jatketaan suht’ suoraan eteen ilman merkittäviä houkuttimia.

Finaaliradan alun (esteet 1-4) pystyi suorittamaan ainakin kolmella eri tavalla:
(a) Hyppäyttämällä koiran tiukasti muurin vasemman tolpan ympäri ja viemällä putkeen lähdön puolelta (lyhin reitti)
(b) Hyppäyttämällä koiran muurin oikean tolpan ympäri ja viemällä putkeen lähdön puolelta
(c) Hyppäyttämällä koiran loivasti muurin yli ja viemällä putkeen puomin puolelta (pisin reitti?)

Kärkikymmeniköstä selvä enemmistö (7), valitsi vaihtoehdon B. Näistä neljä suoritti kohdan virheittä (joskin Onni suoritti kohdan lyhimmän reitin mukaisesti Anninan ohjauksesta huolimatta), kahden hyllyttäessä (Marielle & Jimi, Jenna & Neon) ja yhden ottaessa virheen (Outille & Ainolle kielto muurin jälkeen). Molemmat lyhimmän reitin valinneet (Sini & Sonic, Harri & Roisto) selvisivät lähdöstä virheittä. päätyivät tekemään , mutta pisintä vaihtoehtoa tavoitellut (Juha & Aksu) hyllyttivät.

Olisi kiinnostava vertailla mikä vaihtoehto lopulta on nopein/paras. Mutta kiitokset Jarille, on aina kiinnostavaa kun radalta löytyy kohtia, joissa ohjaajat voivat aidosti päätyä erilaisiin ohjausratkaisuihin eikä kyse ole vain siitä, kuka selviää ilmiselvästi parhaasta ohjaustavasta parhaiten.

Vastaa